English grammar Idioms - 2

Published on:  2016-11-04
Posted by:  Admin

English grammar Idioms - 2

1.Do not count your chickens before they hatch: 
Ans : Do not rely on it until your sure of it.



2. Do not Look A Gift Horse In The Mouth: 
Ans : When someone gives you a gift, do not be ungrateful.

3. Do not Put All Your Eggs In One Basket: 
Ans : Do not put all your resources in one possibility.



4. Doozy: 
Ans : Something outstanding.


5. Down To The Wire: 
Ans : Something that ends at the last minute or last few seconds.

6. Drastic Times Call For Drastic Measures: 
Ans : When you are extremely desperate you need to take extremely desperate actions.


7. Beat A Dead Horse: 
Ans : To force an issue that has already ended.



8. Beating Around The Bush: 
Ans : Avoiding the main topic. Not speaking directly about the issue.



9. Bend Over Backwards: 
Ans : Do whatever it takes to help. Willing to do anything.



10. Between A Rock And A Hard Place: 
Ans : Stuck between two very bad options.



11. Bite Off More Than You Can Chew: 
Ans : To take on a task that is way to big.



12. Come Hell Or High Water: 
Ans : Any difficult situation or obstacle.



13. Crack Someone Up: 
Ans : To make someone laugh.



14. Cross Your Fingers: 
Ans : To hope that something happens the way you want it to.



15. Cry Over Split Milk: 
Ans : When you complain about a loss from the past.




16. A Dime A Dozen: 
Ans : Anything that is common and easy to get.



17. A Doubting Thomas: 
Ans : A skeptic who needs physical or personal evidence in order to believe something.



 18. A Drop in the Bucket: 
Ans : A very small part of something big or whole.



19. A Fool And His Money Are Easily Parted: 
Ans : It is easy for a foolish person to lose his/her money. 



 20. A House Divided Against Itself Cannot Stand: 
Ans : Everyone involved must unify and function together or it will not work out. 

loading...