English Grammer Synonyms- 1

Published on:  2016-11-05
Posted by:  admin

English Grammer Synonyms – 1

 

 1. Write Synonyms for the word “Amazing”.

Ans : incredible, unbelievable, improbable, fabulous, wonderful, fantastic, astonishing, astounding, extraordinary.

 

 2. Write Synonyms for the word “Anger ”.

Ans : enrage, infuriate, arouse, nettle, exasperate, inflame, madden.

 

 3. Write Synonyms for the word “Answer ”.

Ans : reply, respond, retort, acknowledge.

 

  4. Write Synonyms for the word “Ask”.

Ans : question, inquire of, seek information from, put a question to, demand, request, expect, inquire, query, interrogate, examine, quiz.

 

  5. Write Synonyms for the word “Awful ”.

Ans : dreadful, terrible, abominable, bad, poor, unpleasant.

 

 6. Write Synonyms for the word “Bad ”.

Ans : evil, immoral, wicked, corrupt, sinful, depraved, rotten, contaminated, spoiled, tainted, harmful, injurious, unfavorable, defective, inferior, imperfect, substandard, faulty, improper, inappropriate, unsuitable, disagreeable, unpleasant, cross, nasty, unfriendly, irascible, horrible, atrocious, outrageous, scandalous, infamous, wrong, noxious, sinister, putrid, snide, deplorable, dismal, gross, heinous, nefarious, base, obnoxious, detestable, despicable, contemptible, foul, rank, ghastly, execrable.

 

 7.    Write Synonyms for the word “Beautiful ”.

Ans : pretty, lovely, handsome, attractive, gorgeous, dazzling, splendid, magnificent, comely, fair, ravishing, graceful, elegant, fine, exquisite, aesthetic, pleasing, shapely, delicate, stunning, glorious, heavenly, resplendent, radiant, glowing, blooming, sparkling.

 

  8. Write Synonyms for the word “Begin ”.

Ans : start, open, launch, initiate, commence, inaugurate, originate.

 

  9. Write Synonyms for the word “Big ”.

Ans : enormous, huge, immense, gigantic, vast, colossal, gargantuan, large, sizable, grand, great, tall, substantial, mammoth, astronomical, ample, broad, expansive, spacious, stout, tremendous, titanic, mountainous.

 

  10. Write Synonyms for the word “Brave ”.

Ans :  courageous, fearless, dauntless, intrepid, plucky, daring, heroic, valorous, audacious, bold, gallant, valiant, doughty, mettlesome.

 

  11. Write Synonyms for the word “Break ”.

Ans : fracture, rupture, shatter, smash, wreck, crash, demolish, atomize.

 

  12. Write Synonyms for the word “Bright ”.

Ans : shining, shiny, gleaming, brilliant, sparkling, shimmering, radiant, vivid, colorful, lustrous, luminous, incandescent, intelligent, knowing, quick-witted, smart, intellectual.

 

  13. Write Synonyms for the word “Calm ”.

Ans : quiet, peaceful, still, tranquil, mild, serene, smooth, composed, collected, unruffled, level-headed, unexcited, detached, aloof.

 

  14. Write Synonyms for the word “Come ”.

Ans : approach, advance, near, arrive, reach.

 

  15. Write Synonyms for the word “Cool ”.

Ans : chilly, cold, frosty, wintry, icy, frigid.

 

  16. Write Synonyms for the word “Crooked ”.

Ans :  bent, twisted, curved, hooked, zigzag.

 

  17. Write Synonyms for the word “Cry ”.

Ans : shout, yell, yowl, scream, roar, bellow, weep, wail, sob, bawl.

 

  18. Write Synonyms for the word “Cut ”.

Ans : gash, slash, prick, nick, sever, slice, carve, cleave, slit, chop, crop, lop, reduce.

 

  19. Write Synonyms for the word “Dangerous ”.

Ans : perilous, hazardous, risky, uncertain, unsafe.

 

  20. Write Synonyms for the word “Dark ”.

Ans : shadowy, unlit, murky, gloomy, dim, dusky, shaded, sunless, black, dismal, sad.

 

 

loading...