English Grammer Synonyms – 2

Published on:  2016-11-06
Posted by:  admin

English Grammer Synonyms – 2

1.    Write Synonyms for the word “Decide ”.

Ans : determine, settle, choose, resolve.

 

2.    Write Synonyms for the word “Definite ”`

Ans : certain, sure, positive, determined, clear, distinct, obvious.

 

3.    Write Synonyms for the word “Delicious ”.

Ans : savory, delectable, appetizing, luscious, scrumptious, palatable,

delightful, enjoyable, toothsome, exquisite.

 

4.    Write Synonyms for the word “Describe”.

Ans :  portray, characterize, picture, narrate, relate, recount, represent, report, record.

 

5.    Write Synonyms for the word “Destroy ”.

Ans : ruin, demolish, raze, waste, kill, slay, end, extinguish.

 

6.    Write Synonyms for the word “Difference ”.

Ans : disagreement, inequity, contrast, dissimilarity, incompatibility.

 

7.    Write Synonyms for the word “Do ”.

Ans : execute, enact, carry out, finish, conclude, effect, accomplish, achieve, attain.

 

8.    Write Synonyms for the word “Dull ”.

Ans :  boring, tiring„ tiresome, uninteresting, slow, dumb, stupid, unimaginative, lifeless, dead, insensible, tedious, wearisome, listless, expressionless, plain, monotonous, humdrum, dreary.

 

9.    Write Synonyms for the word “Eager ”.

Ans : keen, fervent, enthusiastic, involved, interested, alive to.

 

10. Write Synonyms for the word “End ”.

Ans : stop, finish, terminate, conclude, close, halt, cessation, discontinuance.

 

11. Write Synonyms for the word “Enjoy ”.

Ans : appreciate, delight in, be pleased, indulge in, luxuriate in, bask in, relish, devour, savor, like.

 

12. Write Synonyms for the word “Explain ”.

Ans : elaborate, clarify, define, interpret, justify, account for.

 

13. Write Synonyms for the word “Fair ”.

Ans : just, impartial, unbiased, objective, unprejudiced, honest.

 

14. Write Synonyms for the word “Fall ”.

Ans : drop, descend, plunge, topple, tumble.

 

15. Write Synonyms for the word “False ”.

Ans : fake, fraudulent, counterfeit, spurious, untrue, unfounded, erroneous, deceptive, groundless, fallacious.

 

16. Write Synonyms for the word “Famous ”.

Ans : well-known, renowned, celebrated, famed, eminent, illustrious, distinguished, noted, notorious.

 

17. Write Synonyms for the word “Fast ”.

Ans : quick, rapid, speedy, fleet, hasty, snappy, mercurial, swiftly, rapidly, quickly, snappily, speedily, lickety-split, posthaste, hastily, expeditiously, like a flash.

 

18. Write Synonyms for the word “Fat ”.

Ans : stout, corpulent, fleshy, beefy, paunchy, plump, full, rotund, tubby, pudgy, chubby, chunky, burly, bulky, elephantine.

 

19. Write Synonyms for the word “Fear ”.

Ans : fright, dread, terror, alarm, dismay, anxiety, scare, awe, horror, panic, apprehension.

 

20. Write Synonyms for the word “Fly ”.

Ans : soar, hover, flit, wing, flee, waft, glide, coast, skim, sail, cruise.

loading...