English Grammar Idioms - 1

Published on:  2016-11-04
Posted by:  Admin

English Grammar  Idioms -1

What is Idioms?

A sentence whose meaning is not clear from the meaning of its individual words and which must be learnt as a whole unit.

List of Idioms :

1.A Bird In The Hand Is Worth Two In The Bush: 

Ans : Having something that is certain is much better than taking a risk for more, because chances are you might lose everything.



2.  A Blessing In Disguise: 
Ans: Something good that is not recognized at first. 



3.  A Chip On Your Shoulder: 
Ans : Being upset for something that happened in the past. 



4.  Back Seat Driver: 
Ans : People who criticize from the sidelines, much like someone giving unwanted advice from the back seat of a vehicle to the driver.



5.  Back To Square One: 
Ans : Having to start all over again.



6.  Back To The Drawing Board: 
Ans : When an attempt fails and it is time to start all over.



7.  Bakers Dozen: 
Ans : Thirteen.



8.  Barking Up The Wrong Tree: 
Ans : A mistake made in something you are trying to achieve.




9.  Cant Cut The Mustard : 
Ans : Someone who is not adequate enough to compete or participate.



10.  Cast Iron Stomach: 
Ans : Someone who has no problems, complications or ill effects with eating anything or drinking anything.



11.  Charley Horse: 
Ans : Stiffness in the leg / A leg cramp. 



12.  Chew someone out: 
Ans : Verbally scold someone.



13.  Chip on his Shoulder: 
Ans : Angry today about something that occurred in the past.



14.  Chow Down: 
Ans : To eat.




15.  Close but no Cigar: 
Ans : To be very near and almost accomplish a goal, but fall short. 



16.  Cock and Bull Story: 
Ans : An unbelievable tale.



17.  Dark Horse: 
Ans : One who was previously unknown and is now prominent.



18.  Dead Ringer: 
Ans : 100% identical. A duplicate.



19.  Devils Advocate: 
Ans : Someone who takes a position for the sake of argument without believing in that particular side of the argument. It can also mean one who presents a counter argument for a position they do believe in, to another debater.



20.  Dog Days of Summer: 
Ans : The hottest days of the summer season.


loading...