Computer G K - 3

Published on:  2016-11-07
Posted by:  Admin

Computer GK -3


11.    When cutting and pasting, cutting section is temporarily stored in

a.    Dashboard

b.    Clipboard

c.    Hard drive

d.    Diskette

          Ans : Clipboard

 

  

2.    You can move between two or more Excel files opened by using the

a.    ctrl + tab

b.    ctrl + page up

c.    ctrl + page down

d.    ctrl + F9

Ans: ctrl + tab

 

 

3.    To open find window.

a.    F1

b.    F2

c.    F3

d.    F5

Ans : F5

 

 

4.     _______ Is the execution of at least two different programs simultaneously,

a.    Multiprocessing

b.    Multi programming

c.    Recovery

d.    Integrity

Ans : multiprocessing.

 

 

5.     __________ Is a mechanism by which all the content in a specified storage areas are written as output.

a.    Scheduling

b.    Logging

c.    Chumping

d.    Dumping

Ans: Dumping

 

 

6.    The first generation computers used ____________ for circuitry.

a.    Vacuum tube

b.    Transistors

c.    Integrated Circuits

d.    Large Scale Integration

Ans : Vacuum tube

 

 

7.    The period of First generation computers is

a.    1940 - 1956

b.    1940 - 1958

c.    1950 - 1960

d.    1960 - 2000

Ans: 1940 – 1956

 

 

8.    The period of Second generation computers is

a.    1956 - 1964

b.    1956 - 1963

c.    1957 - 1970

d.    1958 - 1963

Ans: 1956 – 1963

 

 

9.    The period of Third generation computers is

a.    1964 - 1974

b.    1964 - 1977

c.    1964 - 1975

d.    1970 Above

Ans : 1964 – 1975

 

 

10. The period of Fourth generation computers is

a.    1975 - 1995

b.    1975 - 1989

c.    1975 - 2000

d.    None of these

Ans : 1975 - 1989

loading...