Computer G k - 4

Published on:  2016-11-07
Posted by:  Admin

Computer  G k - 4

 

1. World Wide Web was proposed by

A. Bill Gates

B. Tim Beners lee

C. Bill Rogers

D. None of these

 

Ans: Tim Beners lee

 

2. Which among the following is not an Internet browser

A. Netscape navigator

B. Crome

C. Opera

D. Drupal

 

Ans: Drupal

 

3. What should be minimum requirement of random access memory (RAM) for

Internet access

A. 8 MB

B. 16 MB

C. 32 MB

D. 64 MB

 

Ans: 32 MB

 

4. A modem is not needed when accessing the Internet through

A. LAN

B. Cable

C. Wi- Fi

D. None of these

 

Ans: LAN

 

5. NSA stands for:

A. Norway Security Agency

B. National Security Agency

C. National Security Assessment

D. None of the above


Ans : National Security Agency

 

6. The ____ layer defines the electrical and physical specifications for devices:

A. Data Link Layer

B. Presentation Layer

C. Physical Layer

D. None of these

 

Ans: Physical Layer

 

7. HBA stands for:

A. Host Bus Adapters

B. Host Base Adapters

C. Hedged Based Adapters

D. None of these

 

Ans: Host Bus Adapters

 

8. HBA is used in ___

A. Storage Area Network

B. Software Based Network Only

C. Both Of Above

D. None Of These

 

Ans: Storage Area Network

 

9. What is the second generation of the web called

A. Second Life

B. Web 2.0

C. Emerging Space

D. None Of The Above

 

Ans: Web 2.0

 

10. Word Length of Personal  Computer  is

A. 4 Bits

B. 8 Bits

C. 16 Bits

D. 32 Bits

 

Ans: 8 Bits

loading...