Computer G K - 6

Published on:  2016-11-12
Posted by:  admin

Computer G K 6

1.    A computer program that converts assembly language to machine language is

a.    Compiler

b.    Interpreter

c.    Assembler

d.    Comparator

e.    None of the above

Ans: Option C

 

2.    The time required for the fetching and execution of one simple machine instruction is

a.    Delay time

b.    CPU cycle

c.    Real time

d.    Seek time

e.    None of the above

Ans: Option B

 

3.    The time for which a piece of equipment operates is called

a.    Seek time

b.    Effective time

c.    Access time

d.    Real time

e.    None of the above

Ans: Option B

 

4.    Binary numbers need more places for counting because

a.    They are always big numbers

b.    Any no. of 0 s can be added in front of them

c.    Binary base is small

d.    0 s and l s have to be properly spaced apart

e.    None of the above

Ans: Option C

 

5.    Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?

a.    Direct

b.    Sequential

c.    Random

d.    All of the above

e.    None of the above

Ans: Option B

 

6.    Any type of storage that is used for holding information between steps in its processing is

a.    CPU

b.    Primary storage

c.    Intermediate storage

d.    Internal storage

e.    None of the above

Ans: Option C

 

7.    A name applied by Intel corp. to high speed MOS technology is called

a.    HDLC

b.    LAP

c.    HMOS

d.    SDLC

e.    None of the above

Ans: Option C

 

8.    A program component that allows structuring of a program in an unusual way is known as

a.    Correlation

b.    Coroutine

c.    Diagonalization

d.    Quene

e.    None of the above

Ans: Option B

 

9.    The radian of a number system

a.    Is variable

b.    Has nothing to do with digit position value

c.    Equals the number of its distinct counting digits

d.    Is always an even number

e.    None of the above

Ans: Option C

 

10. The section of the CPU that selects, interprets and sees to the execution of program instructions

a.    Memory

b.    Register unit

c.    Control unit

d.    ALU

e.    None of the above

Ans: Option C

loading...