Computer G K - 5

Published on:  2016-11-12
Posted by:  admin

 

Computer G K - 5

 

1.    Which of the following languages is more suited to a structured program?

a.    PL/1

b.    FORTRAN

c.    BASIC

d.    PASCAL

e.    None of the above

Ans : Option D


2.    A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

a.    Data transmission

b.    Data flow

c.    Data capture

d.    Data processing

e.    None of the above

Ans : Option B


3.    The brain of any computer system is

a.    ALU

b.    Memory

c.    CPU

d.    Control unit

e.    None of the above

Ans : Option C


4.    What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

a.    Technological advancement

b.    Scientific code

c.    Object Oriented Programming

d.    All of the above

e.    None of the above

Ans : Option A


5.    Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

a.    FORTRAN

b.    PROLOG

c.    C

d.    COBOL

e.    None of the above

Ans : Option B


6.    The tracks on a disk which can be accessed without re positioning the R/W heads is

a.    Surface

b.    Cylinder

c.    Cluster

d.    All of the above

e.    None of the above

Ans : Option B


7.    Which of the following is the 1s complement of 10?

a.    01

b.    110

c.    11

d.    10

e.    None of the above

Ans : Option A


8.    A section of code to which control is transferred when a processor is interrupted is known as

a.    M

b.    SVC

c.    IP

d.    MDR

e.    None of the above

Ans : Option A


9.    Which part interprets program instructions and initiate control operations.

a.    Input

b.    Storage unit

c.    Logic unit

d.    Control unit

e.    None of the above

Ans : Option D


10. The binary system uses powers of

a.    2

b.    10

c.    8

d.    16

e.    None of the above

Ans : Option A

 

loading...